Hemabo


Hemabo Kunststoftechniek is gespecialiseerd in het bewerken van hoogwaardige technische kunststoffen. Sinds haar oprichting in 1959 heeft het bedrijf een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Het begon met het vervaardigen van maquettes en de reparatie van meubelen. Vandaar ook de naam ‘Hemabo’, dit staat voor Hengelose Maquette Bouw. Inmiddels behoort de firma tot de top van kunststofbewerkers van Nederland.
De kunststoffen van het Hengelose bedrijf kunnen aangetroffen worden in de voedingsmiddelenindustrie, machinebouw, interne transportsystemen en de medische industrie. Daarnaast worden ook halffabrikaten geproduceerd.
Een indrukwekkend en high-tech draai- en freesmachinepark zorgt ervoor dat Hemabo producten kan vervaardigen die volledig aansluiten op de wensen van haar klanten.
Een recente unieke innovatie is de 'ZGT FingerFiX'. Het oorspronkelijk door de Ziekenhuisgroep Twente bedachte concept wordt in samenwerking met Hemabo en de Universiteit Twente uitontwikkeld tot een revolutionair hulpmiddel in de gezondheidszorg. De verwachting is dat hiermee bij reumapatiënten, in tegenstelling tot eerdere methoden, exact de ontwikkeling van de ziekte aan het bewegingsapparaat in een bepaalde periode gemeten kan worden. Doordat de ontwikkeling van reuma beter in beeld wordt gebracht met de 'ZGT FingerFiX' kan medicatie nauwkeuriger worden toegepast. 
 

Contact gegevens


Hemabo Kunststoftechniek

Aquamarynstraat 75
7554 NN Hengelo

Telefoon: 074 2435980
Fax: 074-2430575

E-mail: info(at)hemabo(dot)nl
Internet: www.hemabo.nl