IMS


IMS Integrated Mechanization Solutions uit Almelo bestaat 10 jaar en ontwerpt en bouwt machines voor de fijnmechanische, elektronische en medische industrie. Er zijn 72 mensen werkzaam.

Het bedrijf  heeft zich gespecialiseerd op het gebied van micro-assemblage. Productonderdelen worden steeds kleiner, krijgen meer functies en worden complexer, dit worden microsysteem componenten genoemd. De productie oplossingen van IMS bestaan uit een modulair platform en een integratie van klantspecifieke processen en technologieën. Op de machines worden micro assemblage processen als lijmen, camera controle, stansen en laser lassen in een tijdsbestek van luttele seconden uitgevoerd.

Samen met haar partners INNLab en ESPS kan IMS het totale traject van productontwerp en bouw van productiemachines tot service en onderhoud aanbieden.

Een van de recente innovaties is de ProFast. Dit flexibele assemblagesysteem produceert kleine producten in grote aantallen, op hoge snelheid en kan gemakkelijk ingericht worden naar de specifieke wensen van de klant.  Deze volautomatische systemen worden geleverd aan klanten in onder andere China en Japan.

 

Contact gegevens


Integrated Mechanization Solutions

P.O. Box 122
NL – 7600 AC Almelo

Einsteinstraat 14
7601 PR Almelo

Tel: +31-546-805580
Fax: +31-546-805588

E-mail: ims(at)ims-nl(dot)com
Internet: www.ims-nl.com