Nedclad


Nedclad Technology uit Hengelo houdt zich bezig met lasercladden, ofwel laseroplassen. Dit is een techniek waarbij met behulp van een hoogvermogen laserbundel en met toevoer van metaalpoeder corrosiebestendige en slijtvaste lagen worden aangebracht. Hiermee introduceert het in 2000 opgerichte bedrijf een nieuwe manier om waardevolle producten een langere levensduur te garanderen. Het gaat om reconditionering, het als nieuw maken, van versleten, beschadigde of aangetaste onderdelen en gereedschappen. Maar ook nieuwe producten kunnen van een protectielaag worden voorzien.


Het bedrijf is ontstaan als spin-off van de Universiteit Twente, waar Wim Husslage, één van de oprichters, toen werkzaam was. Het bedrijf won in 2002 al een belangrijke innovatieprijs in Twente. In april van dit jaar is NedClad gekozen tot Industrial Maintenance Innovator 2009.

Door de groei van het bedrijf is het recent voor de tweede maal verhuisd. De klantenkring van Nedclad bestaat onder andere uit bedrijven als: NAM, ExxonMobil, Siemens, IHC. Samen met bedrijven worden nieuwe toepassingen ontwikkeld. De laatste ontwikkeling is dat er nu ook op locatie gewerkt kan worden met gerobotiseerde lasersystemen.

 

Contact gegevens


NEDCLAD Technology BV

Toermalijnstraat 26
NL-7554 TX Hengelo

Telefoon : +31 (0)74 250 5396
Fax: +31 (0)74 256 8768

E-mail: info(at)nedclad(dot)nl
Internet: www.nedclad.nl