SAC


S.A. Christensen en Co, kortweg SAC, is een van de grootste melkwinningsspecialisten van Europa. Het van oorsprong Deense bedrijf exporteert wereldwijd melkinstallaties in meer dan 69 landen. Daarnaast levert de firma alles wat de boer/melkveehouder nodig heeft, van hooggeavanceerde melk- of voerrobots tot reinigingsmiddelen voor dagelijks gebruik.
SAC Nederland in Deventer is onderdeel van de in Nederland gevestigde Hokofarm Group. Het bedrijf verkoopt alle soorten melkinstallaties waaronder ook de innovatieve melkrobots. Voordeel van deze innovatie is dat het rustiger werken is voor de melkveehouder, dat werktijden zelf bepaald kunnen worden en dat de koe zonder menselijk handwerk gemolken wordt. De SAC Futureline melkrobot heeft een capaciteit van maar liefst zeventig koeien per box per dag die dan gemiddeld 2,5 tot 3 keer worden gemolken. De robuuste industriearm van de robot werkt met een combinatie van laser en cameratechniek, waardoor het uier van iedere koe meteen heel nauwkeurig herkend wordt.
Een andere hypermoderne melkstal is een carrousel draaimelkstal. De koeien bewegen zich in een gelijkmatig tempo rondom de melker en terwijl de carrousel rustig verder draait worden de koeien gemolken. Een melker kan afhankelijk van de stalgrootte ruim 100 koeien per uur melken.
 

Contact gegevens


SAC Nederland B.V.
Hanzeweg 42027
7418 AV Deventer

Tel.: +31 570 621700
Fax.: +31 570 626385

Email: info(at)sac(dot)eu
Website: www.sac.dk