Septo Biotechniek


Septo Biotechniek uit Enschede gespecialiseerd in het toepassen van de membraan¬bioreactor, kortweg MBR, een innovatieve technologie voor het zuiveren van industrieel afvalwater. In vijftien jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid van pionier tot onbetwiste autoriteit die ontwerpt én complete afvalwaterzuiveringsinstallaties levert. In het oogspringende toepassingen zijn te vinden in de mouterij van Bavaria en in de grootste palmolie raffinaderij van Europa, gelegen op de Maasvlakte.  

De combinatie van biologische zuivering met membraanfiltratie maakt MBR technologie bijzonder. Zuiveren van afvalwater levert milieuwinst, duurzaam ondernemerschap en besparingen op. De jaarlijkse belastingaanslag voor afvalwaterlozing wordt erdoor vaak zelfs met liefst 95% verminderd, waardoor de terugverdientijd van de investering vaak onder de twee jaar ligt.

Gedreven door het mondiale probleem van waterschaarste legt Septo zich succesvol toe op de ontwikkeling van de ultieme waterzuiveringsinstallatie; één waarmee afvalwater zo vergaand wordt gezuiverd, dat het water vervolgens voldoet aan alle drinkwatereisen.

Septo zuivert het water tot een niveau, zelfs schoner dan water uit de kraan. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden, die nu al de oplossing bieden voor het wereldwijde watertekort. De potentie is groot, gezien de groei van de wereldbevolking en de stijging van de zeespiegel.
 

Contact gegevens


SEPTO Biotechniek bv

Hengelosestraat 705
7521 PA Enschede

Postbus 545
7500 AM Enschede

Telefoon: 053 - 483 63 88
Fax: 053 - 483 63 87

E-mail: info(at)septo(dot)nl
Website: www.septo.nl