Tyco


Tyco Fire Suppression & Building Products verkoopt en distribueert producten op het gebied van brandbeveiliging, groefkoppelingen en bevestigingsmaterialen. Het distributiecentrum in Enschede is een van de grootste in zijn soort in Europa en beslaat een totale oppervlakte van ruim 22.000 vierkante meter.

Het bedrijf is vooral bekend om haar brandbeveiligingsoplossingen: van sprinklerinstallaties tot gas- en schuimblusapparatuur. Doordat het bedrijf een eigen research en development-afdeling heeft kan telkens worden ingespeeld op nieuwe situaties met aangepaste producten.
Een innovatief ontwerp dat in het oog springt is de speciale “Institutional Sprinkler”, een sprinkler die speciaal ontwikkeld werd voor penitiaire inrichtingen.

Deze sprinkler is specifiek ontwikkeld voor de beveiliging van inrichtingen. Hierbij is het belangrijk dat de sprinkler niet door de gedetineerden te demonteren is zodat onderdelen als wapen kunnen worden gebruikt of dat de sprinker opzettelijk, door vernieling, kan worden geactiveerd, waardoor er veel wateroverlast kan ontstaan.
Naast de brandbeveiligingsoplossingen ontwikkelt en produceert Tyco ook metalen profielen en bevestigingsmaterialen en zijn zij een belangrijke speler in de Benelux op dit gebied. Menig luchtkanaal, warmte of koelbuis is opgehangen aan en met behulp van de materialen van Tyco.

 

Contact gegevens


Tyco Fire Suppression & Building Products

Kopersteden 1

P.O. Box 198
7500 AD Enschede
The Netherlands

Tel.  +31 (0)53 4284444
Fax. +31 (0)53 4283377

E-mail: info-nl(at)tyco-bspd(dot)com
Internet: www.tycobuilding.com