Enexis


Enexis is sinds 2009 de nieuwe naam van Essent Netwerk. Enexis beheert al meer dan 100 jaar het energienetwerk in Nederland. Het netwerkbedrijf zorgt ervoor dat gas en elektriciteit veilig bij 2,6 miljoen huishoudens terecht komen.

Op het gebied van duurzaam ondernemen speelt Enexis een grote rol.
De huishoudens maken in de toekomst steeds meer gebruik van duurzame energiebronnen zoals zon, wind en biomassa. Ook wordt de techniek om zuinig om te gaan met energie, steeds belangrijker. Enexis past de netten hier op aan.
Waar kan, helpt zij klanten op weg die zelf duurzame energie willen produceren. Door aanpassingen in het netwerk, maar ook door wegwijs maken bij het aanvragen van subsidies. Door een wirwar van wetten en regels is het voor een leek vaak moeilijk om een succesvolle subsidieaanvraag te doen.

Met een subsidie wordt het voor mensen mogelijk gemaakt om zelf duurzaam stroom op te wekken. Met deze energievoorziening kunnen huishoudens hun eigen elektriciteit produceren waardoor de energierekening lager uit zal vallen. En het milieu minder belast wordt.

Enexis bereidt het gas- en elektriciteitsnetwerk voor op de energie van morgen.

 

Gerelateerde links


 

Contact gegevens


Enexis BV

Tel.: 088-8523232

Internet: www.enexis.nl