Aflevering 8

Merk in Overijssel: De Zuivelhoeve
Midden in het groene hart van Twente, in buurtschap Twekkelo, maakt Zuivelhoeve de enige Echte Boer’n zuivel van Nederland. Al bijna 30 jaar worden de bekende emmertjes boer’n yoghurt en boer’n vla gemaakt op de prachtige oude boerderij 'Erve het Brunink' van de familie Roerink. Dorthee spreekt met Michel Wildenborg en Nina Nijkerken om alles te weten te komen over dit 'onmeunig lekkere' product.

Overijsselse Geschiedenis: Hengelo Bier
Misschien dat veel mensen het merk Hengelo Bier niet veel zegt. Toch was deze pils meer dan 100 jaar lang een begrip in Hengelo en ver daarbuiten. Hengelo Bier is een traditioneel biermerk dat zijn oorsprong kent in 1879. Na meer dan 100 jaar moet de Hengelose brouwer de deuren sluiten in 1988. Herbert Capelle blaast het biermerk in 2010 weer nieuw leven in en heeft zelfs grootse plannen voor de toekomst.

Verbinding in Overijssel: Triathlon in Holten
Op 12 mei werd er in Boode in Bathmen een bijeenkomst georganiseerd voor 'Vrienden van de Triathlon' en de sponsoren van de Triathlon Holten. De internationaal bekende Triathlon wordt op 8 en 9 juli in Holten gehouden. Bas Spreekt met de organisatie en de gasten aldaar.

 

Gerelateerde links